18 november 2005

Soester kunstschilderes La Blanche heeft eerste expositie in haar woonplaats.

Ze groeide op in een artistiek milieu in Den Haag., volgde een avondtoneelschool en een bloemistenopleiding en ze schilderde altijd graag. maar een groot deel van haar leven besteedde ze aan gezin en werk als psychologe en doktersassistente van haar man! Dan kwam het er vaak niet meer van haar creatieve gaven uit te leven. Maar de laatste 5 /6 jaar heeft Anne Marie La Blanche uit Soest verandering aangebracht in dat patroon. “ik was me aan het versplinteren “, zegt ze. “En ik probeer het nu allemaal te kanaliseren.”Elke dag zit ze tegenwoordig achter de schildersezel in een klein atelier in haar huis in de wijk Soestdijk. Zeven jaar geleden pakte ze de draad op en nam ze les bij Ellen de Meijer in Bussum en ging ze naar de Gooische Academie.

Bescheidenheid tekent haar .Op de foto hoeft ze eigenlijk niet, enig aandringen is nodig.

La Blanche heeft tot en met 10 december een bescheiden expositie in het kleine Antroposofische winkeltje De Bereklauw aan de Steenhoffstraat 63. In zo’n entourage passen eigenlijk zachte kleuren. La Blanche: “mijn schilderijen kenmerken  zich door nogal felle kleuren. Ik experimenteer graag met kleuren, ik doe veel met kleuren.

Haar thema’s zijn divers. “ik laat me graag inspireren door de zee. En door paarden. Maar ook abstract ben ik graag bezig. Je blijft experimenteren. En ach, ik ben nog maar een beginneling”.

Piet van Dijk, Amersfoortse krant.