SCHILDERLES IN DE LANGUEDOC/AUDE, FRANKRIJK

In 2003 heb ik een huisje van mijn ouders in het geliefde , oude plaatsje Bize Minervois, uit de erfenis, gekocht.

Al gauw kwam ik in contact met een eigenaar van restaurant ‘Atelier’, in het dorpje. Hij vroeg  me  bij hem te komen exposeren. Apentrots was ik, dat ik gevraagd was om ergens te komen exposeren. ik was hier helemaal niet op zoek naar!  Men was enthousiast over mijn werken,! Verschillende Franse kranten vroegen mij daarna te mogen interviewen. ik haalde de MIDI_LIBRE!

Hieruit vloeide voort, dat ik begon,  met een groepje van 5 vrouwen, in ons familie-huis in Bize Minervois, schilderles te geven. de groep werd een ‘zwaan kleef aan’groep. Mensen die van de groep hoorden, en wilden meeschilderen, konden aanschuiven. Jaren hebben we met elkaar geschilderd. Enkele leden zijn overleden, helaas, en enkelen zijn voorgoed weer naar NL gegaan.

dit is een foto van het

Bovenstaand een foto van een plek , waar we vaak schilderen. bij ons in de achtertuin, in een kleine overdekte ruimte.

Waar geef ik schilderles  : in Bize Minervois, in de Aude, in Zuid Frankrijk

Dat ligt in  regio de Aude, in de Languedoc,  vlak bij het oude middeleeuwse plaatsje Minerve.
Bize Minervois is ook zo’n oud plaatsje , gesticht in 1600. Het is een wijnstreek; vele eenzame weggetjes kronkelen door de wijnvelden , velden met verschillende soorten druiven. De ruige natuur met de geur van natuurlijke franse kruiden werkt heel heilzaam en inspirerend. het is het land van ‘de Katharen”. een heel oud geloof, van mensen, die het katholieke geloof aanhingen, echter zonder iemand, die hierarchisch boven hen stond. Het zuivere geloof, hun contact met de Goddelijke wereld, door het zuivere Woord en door geloof in Jezus Christus, was hun Heilig. de Katharen hebben hun eigen kruis, welke je in veel kerken in de contreille, kan vinden.

 

Reismogelijkheden:
Vanaf eind april vliegt Transavia van Rotterdam/the Hague naar Montpellier. Vandaar kan ik U tegen een vergoeding  ophalen of U huurt een eigen auto, dan bent U vrijer in doen en laten naast mijn workshop volgen. Er zijn bij de vlieghaven, verschillende verhuurlocaties.
Ook kan men er met de Thalys en  TGV   komen, eindstation Narbonne . Vandaar kan er ook opgehaald worden.

VERBLIJF
Verblijf is mogelijk in verschillende landelijk gelegen  Bed and Breakfast huizen bij mij in de buurt. Ook is er een mooi kampeerterrein in Bize en in Azillanet, camping ‘le Vernis”.

Partners kunnen meekomen, er zijn vele wandelingen in de buurt . Ook kan er goed gefietst worden.

PROGRAMMA
In de ochtend schilderen we, daarna lunchen we met elkaar ergens in een lokaal restaurant.

Menuutjes zijn in de middag niet prijzig,

In de middag is er vrije keuze in doen en laten. We hebben een heerlijk zwembad in de tuin, waar rondom gezeten en gezwommen kan worden. Of U gaat  wandelen; de natuur leent zich voor mooie wandelingen.

MEER INFO, VRAAG DE FOLDER OP VIA lablanche@kpnmail.nl

OF BEL 0622207807

DE LAATSTE WORKSHOP IN 2018 IS REEDS GEWEEST. 

SCHILDEREN IN SOEST

Sinds een jaar geef ik bijna iedere maand een workshop

op de woensdagochtend van 9 uur 30-12 uur.
Het onderwerp van de workshop geef ik van te voren op /je kan  je voor deze workshop  inschrijven.
De eerstvolgende workshop is


ONDERWERP: SCHILDEREN OP MUZIEK


WAT GA IK JE LEREN ? Vrij worden met verf door middel van beweging op muziek. schilderervaring is niet vereist. Iedere keer staan mijn cursisten paf van wat ze geschilderd  hebben op de muziek. Door de muziek raak je los van je denken, het geeft een heerlijke ontspanning.

 

stuur een mail naar lablanche@kpnmail.nl of bel: 06 22207807

We eindigen rond 12 uur 30. Bij opgave, krijg je een lijstje van me, met info. over wat je mee moet nemen voor deze workshop.
KOSTEN VOOR DEZE WORKSHOP MET KOFFIE EN THEE, en een lekker koekje erbij, want je krijgt honger van schilderen ! , is 12 euro 50. inclusief eenvoudig schildersdoek 15 Euro

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *